Peer på en pall

PEER PÅ EN PALL!

2 kvadratmeter, 60 minutter, 6 skuespillere : PEER GYNT!

Glem den skrønete og masete mora. Glemt er allerede den forfylla faren som rotet vekk alt de eide. Glemt er alle som var i nærheten av ham – bare kast det alt sammen; han vil opp, han vil ut, han vil bli keiser!

IMG_6152

Foto: Mads Nygård

*

Peer på en pall! er en samproduksjon med Nationaltheatret, og hadde premiere 6 september 2012 i forbindelse med Ibsen festivalen.

Forestillingen er en del av Nationaltheatrets ungdomssatsing.

*

“I kveld har jeg og noen venninner vært på forestillingen: “Peer på en pall”. Det var litt sært, men veldig imponerende! Skuespillerne var flinke, og det at hele forestillingen foregikk på en pall (bokstavelig talt), var kanskje det som gjorde det så interessant og annerledes. “Peer på en pall” er en annen versjon av Peer Gynt, og handler om hans spennende reiser i livet. Skuespillerne spiller på pallen (som er 1×2 meter) store deler av forestillingen, og de bruker tegneseriemiming (bandemimée). Hvis publikum aksepterer rammene rundt forestillingen, og lever seg inn i det – da blir det BRA! Siste forestilling i morgen, lørdag 8.9.12. på Nationaltheatret. Anbefales!
”

Blogger (17 år)

*

 I Peer på en pall! benytter Teater Joker sin signaturform tegneseriemime (band-mimé), som tar utgangspunkt i film og bruker filmatiske virkemidler i teatret. Skuespillerne kan fremstille noe i det ene øyeblikket, noe annet i det neste: et tre, en traktor, et menneske. Formen er på mange måter synonym med Peers liv: leken, fantasifull og overraskende.  I raske, intense skift kan alt skje. Peer er en fantastisk historieforteller og legger ut på det ene eventyret etter det andre. Sprangene er store, både i tid og sted, og språket bilderikt. Her er overnaturlige hendelser og et symboltungt univers, noe som passer tegneseriemimen perfekt.  Med tekniske finesser assosiert til film, TV og nett inspirerer vi ungdom til medskaping, empati og forestillingsevne når de skjønner hva utøverne framstiller. Forestillingen utspiller seg på en svært avgrenset spilleflate på 2 kvadratmeter, noe som intensiverer formspråket.

Ungdom kan ha lett for å kjede seg og språket til Ibsen kan for mange virke fjernt fra deres eget. Med vår versjon å gir vi dem en tettpakket og frodig forestilling både språklig, musikalt og visuelt, som samtidig utfordrer. Tegneseriemimen inviterer til, og krever at, publikum er med på å skape bildene. Det er raske skift og morsomme virkemidler.

Gjennom flere audition-runder på videregående skoler i Oslo-området, ble to ungdommer plukket ut til å være med i forestillingen : Sindre Strand Offerdal og Seda Witt.

Dette er Peer Gynt på en ny måte, for og med ungdommer. 

*

Medvirkende:

Regi : Niels Peter Underland og Yngve Marcussen

Skuespillere : Stig Zeiner-Gundersen, Guri Glans, Haakon Strøm, Kari Ramnefjell, Sindre Strand Offerdal, Seda Witt

Musikk : Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen

Kostymer : Truls Karlsen

Lys : Ida Klevstul Burdal (Nationaltheatret)

Dramaturg : Yngve Marcussen og Hege Randi Tørressen

Scenografisk konsulent : Jan Gjerde

Koreografisk konsulent : Anne Bryhn

Masker : Ida Holthe Lid og Fredrik Floen

Produsent Teater Joker : Kari Ramnefjell

Produsent Nationaltheatret : Kristin Fladmoe Wolmer

*

 Pris: 

Forestillingen er med i Scenekunstbruket sitt repertoar, og har følgende priser:

Pris for 1 forestilling : kr 22.920

Pris for 2 forestillinger samme dag i samme rigg: kr 23.850

Reise, opphold og diett er ikke inkludert i prisene.

 

Forestillingen støttet av Spenn, Det Norske Komponistfond, Institutt for Estetiske Fag ved HIOA (Høyskolen i Oslo og Akershus), Fond for Utøvende Kunstnere, Fond for Lyd og Bilde, Norsk Skuespillerforbunds Fond for Frilansere