BRUNE

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse.Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død…

BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til.

Vinner av HEDDAPRISEN 2017 for beste barneforestilling!

Foto Mads Nygård

Foto Mads Nygård

Forestillingen er en dramatisering av Håkon Øvreås’ roman med samme navn, som i 2014 fikk Nordisk Råds litteraturpris i klassen for barne- og ungdomslitteratur.

Brune er en coproduksjon mellom Akershus Teater og Teater Joker, og hadde premiere 3 mars 2016.

«Teater Joker har lykkes med å skape tidsriktig og urovekkende scenekunst. Barnas scenekunst horisont trenger å utvides. Det er nettopp det Brune gjør.»

Idalou Larsen, Periskop

«Barneteater som tør å være alvorlig, og som stoler på at barna kan gjøre det samme. Svært vellykket oppsetning»

Lillian Bikset, Dagbladet

Heddajuryens uttalelse :

Essensen i all teaterkunst er den teatrale forvandlingen hvor hendelser, objekter og aktører fremstår på nytt og annerledes vis, for å gi liv til en alternativ virkelighet. Slik er teatret nært beslektet med barnets kreative skaperkraft, både som en kilde til ubekymret lek og som et sted å søke tilflukt når virkelighetens verden ikke riktig fortoner seg slik som den burde. Årets barneforestilling understreker og feirer dette slektskapet i en presis og samtidig leken regi hvor skuespillerne briljerer som overskuddspregede forvandlingskunstnere. Uanstrengt veksler de mellom ulike roller, og gir i fellesskap fysisk form til en rekke scenografiske elementer og rekvisitter. Språket er tidstypisk og troverdig i en dramatisering basert på den prisbelønte norske barneboka med samme navn, utgitt i 2013.

Teater Joker har laget en teaterforestilling om det å kjenne seg utenfor og det å ta igjen. Dette er historien om en liten gutt som takket være mye fantasi og mot klarer å ta et aktivt oppgjør med sine motstandere. Runes oppgjør skjer på samme tid som han opplever sorg og savn etter sin bestefar. Det er som om fantasien hjelper Rune til å bearbeide både sorg og virkelighetens begrensninger.

Historien om Rune er en herlig blanding av realisme og eventyr, lek og stort alvor, med temaer som sorg, mobbing, vennskap og hevn. Noe av Teater Jokers scenespråk, med bruk av seriemime, speiler det fellesskapet Rune opplever i møte med sine venner; et vennskap som hjelper dem alle i kampen for rettferdighet. Seriemime er et fysisk scenespråk hvor skuespillerne skaper alt med armer, ben, hode, hjerte og stemmer. Formen i seg selv er poetisk, og skaper assosiasjoner og bilder som er drømmeaktige.

Dette er en forestilling hvor fantasi og virkelighet er flettet sammen på en naiv og raffinert måte.

Forestillingen har spesialkomponert musikk av Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen, som har skrevet musikk for Teater Joker i alle produksjoner de siste 10 årene.

Foto Mads Nygård

Foto Mads Nygård

Medvirkende:

Knut Erik Engemoen/Jens Smith Wergeland

Jon Arne Arnseth

Stig Zeiner/ Patrick Børjesson

Haakon Strøm/Gard Pedersen

Kari Ramnefjell

+ tekniker

 

Øvrige medvirkende:

Regi/dramatisering : Niels Peter Underland

Scenografi og kostymer : Gjermund Andresen

Musikk : Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen

Dramaturg : Endre Sannes Hadland

Lysdesigner : Martin Myrvold

Rekvisitter : Gøril Rostad

Produsent Teater Joker : Kari Ramnefjell

Produsent Akershus Teater : Sandra Sandbye

Målgruppe:. Familieforestilling fra 6 år

Arena: Gymsal, kulturhus eller lignende

Varighet: 60 min

Foto Mads Nygård

Foto Mads Nygård

Forestillingen er støttet av Spenn, Norsk Komponistfond, FFUK, HIOA, Fond for Lyd & BIlde

Ta kontakt med kari@teaterjoker.no for mer informasjon, bestilling og pris.