Baron Von Munchhausens Sannheter!

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Baronens burleske skryterier og bravader er som skapt for Teater Jokers univers, der det lekende menneske og barnas fantasi står i sentrum. 
Baronen reiser; til månen, til Russland, Tyrkia og i luftballong. Han reiser i sin egen fantasi, slik vi vil at publikum skal reise med oss. 5 kropper skaper Baronens magiske verden, 5 stemmer skaper et magisk lydunivers.

BARON VON MUNCHHAUSENS SANNHETER! hadde premiere 2 september 2009 under Samtidsfestivalen. Forestillingen var en coproduksjon med Det Åpne Teater. Den fikk strålende kritikker i Dagbladet, Dagsavisen og Klassekampen. Baronen har turnert med den kulturelle skolesekken i Oslo, Østfold, Akershus og Telemark Fylkeskommune. I tillegg har den gjestet en rekke festival i inn- og utland, og besøkt bl.a. Iran (hvor den fikk prisen for beste internasjonale forestilling) og Kina. Den er hittil spilt over 250 ganger, og turnerer fremdeles.

Gjennom bruk av bande mimé (tegneseriemime), dukker og masker blir publikum tatt med på en reise i Baronens forunderlige og utrolige univers. Dette er en verden hvor de underligste ting kan skje; en verden uten umuligheter – bare muligheter!Tegneseriemime er et spesifikt koreografert scenespråk; en serie bilder som skapes av kroppen. Kroppen opphører å være kropp i publikums øyne og fantasi, fordi assosiasjonene som kroppsuttrykket gir blir så sterke at kroppen glemmes til fordel for assosiasjonene.

Baron Von Munchhausen har for øvrig virkelig levd. Han var en tysk friherre og anekdoteforteller. I dag hører skrønene til Munchhausen med til den “klassiske” litteraturen.

Medvirkende:

Regi : Niels Peter Underland

Skuespillere : Haakon Strøm, Mats   Eldøen/Wilhelm Støylen, Stig Zeiner-Gundersen/Sindre Strand Offerdal, Kari Ramnefjell, Marte Mørland/Camilla Frey/Ingri Enger Damon

Kostyme/visuell utforming : Christina Lovery

Scenografi/dukker/masker : Kamil Belohlavek

Musikk: Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen

Sangpedagog: Rune Knoff

Dramaturg : Gunhild Nymoen

Fotograf: Mads Nygård

Produsent : Kari Ramnefjell

Teknisk:

Mål spilleområde/scene: Bredde 5 meter x dybde 5 meter x høyde 4 meter.

Vi har med følgende utstyr : Dansematter, Sort bakteppe med oppheng (stativ), En boks (scenografi-element) med mål : bredde 170 cm x høyde 60 cm x dybde 60 cm

Lys: Vi bruker en enkel generell lyssetting av spilleområde. Vi kan ta med eget utstyr (2 stativ med til sammen 4 fresnell). Det beste er om arrangør har lys hengende i taket som vi kan benytte.

Pris :

Forestillingen er med i Scenekunstbruket sitt repertoar, og har følgende priser:

Pris for 1 forestilling : kr 19.190

Pris for 2 forestillinger samme dag i samme rigg: kr 19.790

Reise, opphold og diett er ikke inkludert i prisene.

 

 

Støttet av Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde, Fond for Utøvende Kunstnere, Spenn, SEANSE, Fond for Frilansere.