Sesongen 2017-18

Vi har 6 produksjoner som er tilgjengelig for turné/oppdrag i 2017/18. Klikk på tittelen så får du litt mer informasjon:

BRUNE – en forestilling for hele familien basert på boken av Håkon Øvreås.

DSC00492

Om dagen er Rune Rune, en gutt som akkurat har mistet bestefaren sin, men om natten er han Brune – superhelten som ikke er redd for noen ting. Han lister seg ut og maler syklene til guttene som rev plankehytta. Etter hvert får han hjelp av vennene Atle og Åse. Men ikke nok med det; plutselig treffer han bestefar, som er død…

BRUNE er en forestilling om vennskap, mot og å ta igjen. Den handler også om savn og om hvordan alt kan gå galt når superheltkreftene ikke strekker til.

Passer for barn fra 6 år.

REBUSLØPET -en dukkeforestilling basert på Bjørn F. Rørviks bok med samme tittel.

Dukker : Kari Noreger

Dukker : Kari Noreger

Rebusløpet er historien om reven og den retthalede grisungen som får nyss om dåsemiklenes store rebusløp. De vil gjerne være med, og blir etter hvert godtatt som deltakere, men rebusløp er meget krevende saker; spesielt når man må svare på vanskelige spørsmål og finne sjeldne dyr; spesielt når man veldig gjerne vil vinne førstegevinsten – en svingstol…

Herlig og surrealistisk for voksne og barn.

Dette er andre gang Teater Joker lager dukkeforestilling av bøkene om reven og den retthalede grisungen: ”Tutomaten” som hadde premiere i 2010 spilles fremdeles for fulle hus rundt omkring i Norge.

Passer for barn fra 5 år

Fotograf Mads Nygård

Fotograf Mads Nygård

1814! -fra Riftdalen til Eidsvoll. En forestilling som ble laget i forbindelse med Grunnlovsjubileumet, men som er minst like aktuell nå. Den tar for seg norges historie fra det ikke fantes noe annet enn is frem til idag. Et skrått humoristisk blikk på vårt lille lands historie og bakgrunn. Passer for alle fra 10 til 100!

 

 

TUTOMATEN -en dukkeforestilling basert på Bjørn F. Rørviks bok med samme tittel.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Foto: Mads Nygård

Tutomaten er historien om kompisene Reven og Grisungen. De har hørt om en maskin som sier tut tut hvis man putter inn ei tomflaske. En sånn maskin vil de også bygge, men den skal være til fulle flasker som de kan drikke opp etterpå. I tillegg til brus vil de også ha andre søtsaker. De lager derfor både sjokoladeskuff, tyggisklaff og kakefat på Tutomaten. Så er det bare å vente…….Tutomaten er en herlig fortelling om vennskap, oppfinnsomhet og ukuelig optimisme.

En forestilling for barn i alderen 3-9 år.

 

BARON VON MUNCHHAUSENS SANNHETER! -prisvinnende forestilling om historiens kanskje største skrønemaker og historieforteller.

vimeo

Foto: Mads Nygård

Baron Von Munchhausen er en skrytepave. Av beste, eller verste, sort!
Han har flydd på kanonkuler, dratt seg selv opp av hengemyra etter nakkeskinnet, tettet en synkende båt med rumpa, danset skotsk reel i magen på en fisk, reist tvers gjennom jorden og hilst på gudinnen Venus på veien, klatret opp til månen på en bønnestengel, og mye, MYE mer.

Passer for barn fra 8 år og voksne.

 

 

FiremenTRE SMÅ BRANNMENN – En morsom, absurd og uberegnelig tekst spesialskrevet av Jesper Halle Teksten ble skrevet i forbindelse med Teater Joker sitt 20års jubileum i 2011. Tre Små Brannmenn er en forestilling som leker med barneteaterformen og fortellerteateret, dekonstruerer dem og bygger seg om til å bli noe helt annet: En stykke skrekkdramatikk om den virkelige verden, der meningsløsheten og kaoset rår.

Passer for voksne og elever i videregående skole.