Trillefolket

Fotograf Dag Jensen

Fotograf Dag Jensen

“….Trillefolket er noen trivelige typer. Et trillende folk er på tur med et fint budskap og en fantasifull forestilling for barna.”        -Aftenposten 30.10.2006-

Trillefolket hadde premiere på Back Box Teater 26 september 2006, og da turneen ble avsluttet i 2008 hadde den blitt vist 255 ganger og blitt sett av over 30.000 barn. Da var etterspørselen fremdeles stor.

Trillefolket -et snilt, rundt og lite folk hvis motto er Hurra for hele verden! De triller mer enn de går, og er uatskillelige. Før var de mange, men nå er det bare fem igjen.

Så plutselig en dag er Kjartan, gruppas trubadur, borte. Trillefolket er i sjokk. De leter over hele verden etter Kjartan. Det de imidlertid ikke vet er at Kjartan ikke lenger vil være én i mengden. Han vil klare seg selv, uten sitt Trillefolk. Kjartan reiser til Praha og åpner musikkverksted. Men Kjartan oppdager snart at det i friheten kan ligge en stor ensomhet, og lengter ofte tilbake til Trillefolket. Veldig lite i verden er morsomt når man er helt alene hele tiden. Etter hvert får han en god venn i Praha, Mariouka. Hun bærer alltid på en eske. Hver dag går Mariouka tur med esken som rommer hennes historie.

Fotograf Mads Nygård

Fotograf Mads Nygård

 

Trillefolket er er basert på en filosofisk barnebok av Tore Renberg. Det er en vakker, morsom og vemodig fortelling som tar opp spørsmål angående ensomhet, felleskap og individualisme.

Fotograf Dag Jensen

Fotograf Dag Jensen

I sin sceniske versjon av Renbergs bok spiller Teater Joker det lystige, spretne, runde trillefolket med store dukker som er så runde at de nesten ikke har hals. Teater Joker har i en rekke populære forestillinger klart å skape en rik og assosiativ verden som utløser barnas fantasi, ved hjelp av kun et minimum av rekvisitter og scenografi.

Se bilder fra Trillefolket her.

 

Les hva pressen sier: Aftenposten Kulturspeilet Fædrelandsvennen Østlandets Blad

Medvirkende:
Regi: Niels Peter Underland
Tekst/manuskonsulent: Tore Renberg
Dramatisering/manus: Niels Peter Underland og Haakon Strøm
Skuespillere: Haakon Strøm, Kari Ramnefjell, Nils Petter Mørland, Tobias Avlund Heiberg
Dukkemaker: Ragnhild Gjems
Scenografi/kostymer: Birgitte Lie
Konsulent regi/dukker: Anders Sundstedt
Konsulent koreografi: Anne Bryhn
Lysdesign: Ingeborg S. Olerud
Tegning plakat: Ragnhild Gjems
Produsent: Kari Ramnefjell

Musikk er komponert/produsert av Geirmund Simonsen og Raymond Enoksen, som sammen utgjør Dreamscores.

Musikken ble spilt inn med Norges Musikkhøgskoles Filmorkester. Dirigent : Lars Thomas Holm, Vokalist : Caroline Wettergren

TRILLEFOLKET var på turné i følgende fylker:

2006 : Oslo og Vest-Agder

2007 : Sogn og fjordane, Sør-Trøndelag, Vest-Agder

2008: Oppland, Troms, Svalbard, Rogaland

I tillegg ble Trillefolket invitert til, og spilte på følgende festivaler:

Festspillene i Bergen (2007), Festspillene i Nord-Norge (2007), Figurteaterfestivalen, Oslo (2007)