Hundre Værelser

Fotograf Mads Nygård

Fotograf Mads Nygård

 

“….Nyskreven teatersurrealisme i særegent og spennende scenespråk.”

-Aftenposten 10.09.2007-

 

 

Hundre Værelser , med spesialskrevet tekst av Jesper Halle, hadde premiere 5. september 2007. Forestilligen var en coproduksjon med Det Åpne Teater i Oslo (nå Dramatikkens Hus), og hadde premiere under Samtidsfestivalen. Den ble også spilt under Kulturnatt.

 

Kan du velge på nytt hvis du angrer? 

Kan du drømme sannheten om ditt eget liv?  

Kan du finne veien hjem til slutt? 

 

Fotograf Mads Nygård

Fotograf Mads Nygård

Hundre Værelser er et drama der fortid, nåtid og framtid settes sammen som i en drøm og refleksjon over en manns livsvalg. Teater Joker spiller drømmen med burleske innfall og filmatiske effekter, kun skapt av skuespillernes kropper. En særdeles uforutsigbar og spennende teaterform.

Handlingen foregår i et hus med hundre rom, der hvert rom er et øyeblikk i livet – hvor muligheter utspiller seg og valg må tas. Hovedpersonen, Trofaste Johannes, hører et barn gråte. Han lover å hjelpe gutten hjem og dermed blir han fange av sin egen pliktoppfyllelse. Slik våre drømmer forteller om opplevelser, personer og steder uten at vi selv kan kontrollere hvor det bærer hen og hvorfor de er der, slik opplever Trofaste Johannes huset med de hundre værelsene. Det er både trygt og utrygt, venner endres til fremmede, rommene blir flytende, kjærligheten er foranderlig og det er umulig å se hva konsekvensen av hva valgene hans vil bli.

Fotograf Mads Nygård

Fotograf Mads Nygård

 

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

 

Regi : Niels Peter Underland

Tekst : Jesper Halle

Produsent : Guri Glans

Skuespillere : Guri Glans, Charlotte Grundt, Fredrik Hannestad, Kim Atle Hansen, Yngve Marcussen, Kari Ramnefjell, Haakon Strøm, Mario Rojas Bøckman

Kostyme : Christina Lovery

Masker : Ragnhild Gjems

Musikk : Raymond Enoksen og Geirmund Simonsen

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERALysdesign : Cathrine Kleivdal

Koreografisk konsulent : Pelle Ask