Hando Kjendo

Hando KjendoHando Kjendo hadde premiere 09. august 2003, og åpnet Lille Scene på nye Black Box Teater i Oslo. Da siste forestilling ble spilt i september 2006 hadde den blitt vist over 320 ganger, og sett av ca 30 000 publikummere.

Hando (Niels Peter Underland) og Kjendo (Guri Glans) er to figurer fra Tore Renberg og Kim Hiorthøys billedbøker. Hando er lang, tynn, grønn og når han sier noe så gråter han. Kjendo er kort, rund og ler når hun snakker. Men disse to motsetningene er gode venner. Sammen opplever de merkelige ting. Undre.

En vakker morgen havner de hjemme hos Ella (Ingri Enger Damon/Kari Ramnefjell) som har bestilt ny sofa. Misforståelsen er et faktum. Hva ville du gjort hvis du fikk en lang grønn og en rund og rød inn i stua di en helt vanlig morgen? Ella prøver hardt å bli kvitt de to vennene. Hun vil helst ikke tro at de virkelig er der, men lokkes etterhvert inn i Hando og Kjendos merkelige univers, der både Beethoven og stranden venter. Et spill mellom det store og det lille, det lange og det runde, mellom det raske og det langsomme: to ikke-realistiske figurer som ivaretar det poetiske i Hiorthøys billedverden. Teater Joker bruker lyder og musikk og Tore Renbergs underfundige, humoristiske og naive tekst som et utgangspunkt. Gjennom en både abstrakt og konkret uttrykksform leker gruppen med ord, farger og lyder som stimulerer hele vårt sanseapparat. Hando og Kjendos verden er en leken verden, der kan forunderlige ting skje, en helt vanlig torsdag. Det er slik det er!

 

Premiere: 09.08 2003
Spilt ca 320 forestillinger og turnert med Scenekunstbruket eller Den Kulturelle Skolesekken i Vest-Agder, Rogaland, Hordaland. Oppland, Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal, Vestfold og Sogn og Fjordane.

Forestillingen har bl.a gjestet Porsgrunn Internasjonale Teaterfestival, ”Telling Stories” festivalen i Iran, Barne og Ungdomsteaterfestivalen i Kristiansand, Avantgarden i Trondheim og Festspillene i Nord Norge.

Medvirkende:
Skuespillere: Guri Glans, Gunnhild Aubert Opdahl/ Ingri Enger Damon/ Kari Ramnefjell, Niels Peter Underland
Regi/Dramatisering: Anders Sundstedt
Produsent: Guri Glans
Scenografi: Anders Sundstedt og Cathrine Gåre Opstad
Kostyme: Cathrine Gåre Opstad
Lyd: Anders Sundstedt, Harald Lindebrekke og Idefagskolen
Plakattegning: Kim Hiorthøy
Turneperiode: fra høst 2003 – vår 2006. Aller siste forestilling 2. september 2006

Forestillingen var en del av Norsk Scenekunstbruks reportoar.

Målgruppe:
3 – 10 år, og lekne mennesker i alle aldre.