Om oss

Teater Joker har eksistert som fritt scenisk kompani siden 1990, da det ble etablert i Paris av Niels Peter Underland (fra Norge) og Nina Gyllensköld (fra Sverige).

Teater Joker har i over 20 år skapt ny teaterdramatikk for barn og ungdom, og har en tydelig kunstnerisk identitet og et eget scenespråk. Kompaniet drives i dag av Niels Peter Underland (kunstnerisk leder og grunnlegger), Kari Ramnefjell (daglig leder/produsent/skuespiller), Guri Glans (produsent/skuespiller) og Haakon Strøm (skuespiller).

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Til sammen har Teater Joker underholdt nærmere en halv million barn og unge med sine underfundige og særegne teaterstykker, parallelt med enkelte produksjoner rettet mot voksne.

Alle kompaniets  tidligere produksjoner har vært, eller er med i Norsk Scenekunstbruk, og turnert i stort volum over hele landet.  Kompaniet har også besøkt  festivaler i utlandet bl.a. Iran og Kina.

Teater Joker har samarbeidet med forfattere som Tore Renberg, Kim Hiorthøy, Bjørn Rørvig og Jesper Halle.

Har du spørsmål, eller vil bestille en av våre forestillinger, ta kontakt med daglig leder Kari Ramnefjell:

mobil 92 43 43 98

Send mail.

Vi som driver Teater Joker:

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERAKompaniet ble startet og drives fortsatt av regissør og skuespiller Niels Peter Underland. Niels Peter er utdannet fra Ecole Jaques Lecoq  og har regissert eller  spilt i alle Teater Jokers forestillinger som “Rike Per”, “Brødre”, “Hando Kjendo”,  “Trillefolket”, «Baron von Munchhausens Sannheter!» og «Tutomaten» ved siden av skuespillerarbeidet på mange ulike scener som f.eks. Det Norske teatret, Riksteatret eller som butoh danser med Min Tanaka i Tokyo på Setagaya Theater. Han har også hatt regi for Cirka Teater, og er førstelektor på Avdeling for Estetiske fag ved HiO på Drama Teaterkommunikasjon.

GuriGuri Glans er utdannet fra Ecole Jaques Lecoq og Høgskolen i Oslo. Hun har vært med i Teater Joker i 15 år og spilt i blant annet Peer på en Pall, Tre små brannmenn, Tutomaten, Hando Kjendo, Brødre og Rike Per. Guri jobber også med Jo Strømgren Kompani og NiE-Theatre, både som skuespiller og produsent.

 

haakonHaakon Strøm har sin utdannelse fra Mountview Theatre School i London (1995 – 1998).
Han har vært fast medlem av Teater Joker siden 2007, og har vært med i “Brødre”, “Hundre Værelser”, “Trillefolket”, ”Baron von Munchhausens Sannheter” , ”Tutomaten”og ”Peer på en pall”.Tidlig i sin karriere gjorde Haakon Sonny i musikalen “Grease” på Chat Noir, og har senere vært med i “Jesus Christ Superstar” i Fjærheia i Grimstad,  “Maria Stuart” på Nationaltheatret, “Hyttekoz” på Sogn og Fjordane Teater, samt ”Jeppe på bjerget” på Teater Innlandet. Han er stifter av Oslo Barne- & Ungdomsteater, hvor han i en periode fungerte som daglig- og kunstnerisk leder. Haakon er også en mye benyttet lydbokinnleser av både skjønn- og faglitteratur.

Kari2Kari Ramnefjell er utdanna skodespeler ved Royal Conservatoire of Scotland, og jobba fleire år ved anerkjende The Arches Theatre i Glasgow. Attende i Noreg har Kari jobba med fleire ulike kompani, og skreiv produserte og spelte i forestillinga “Farleg Leik” som bl.a blei vist under Festspillene i Bergen (2006). Som fast medlem av Teater Joker har ho vore med i”Hando Kjendo” , “Hundre Værelser”, “Trillefolket”, ”Baron von Munchhausens Sannheter” , ”Tutomaten” og ”Peer på en pall”. Kari underviser på Bærum Barneteater, jobbar som innlesar og innimellom er ho å finne som blomsterdekoratør. Kari er dagleg leiar og produsent i Teater Joker.